Am creat acest blog pentru a face cunoscut tuturor care este stadiul de rezolvare a problemelor generate de deflagratia din 21 decembrie 2010 pentru toate cele 15 familii din scara A a blocului de pe strada Martir Horea nr. 22 din Bacau. Acest blog va contine un istoric al evenimentelor, articole, imagini si filme preluate din presa, opinii ale proprietarilor de apartamente, reactii ale autoritatilor centrale si locale, acte normative aparute si referitoare la aceasta deflagratie si orice alte informatii care vor incerca sa reproduca o imagine cat mai clara a tot ceea ce ni s-a intamplat si inca ni se intampla.

miercuri, 21 decembrie 2011

"Happy anniversary"!!!


     Astazi implinim un an de la tragedie. De obicei varsta de 1 an  poate insemna o bucurie in sanul unei familii. Pentru cele 15 familii  ramase pe drumuri in urma deflagratiei  din 21 Decembrie 2011  inseamna un an petrecut in  nesiguranta zilei de maine, un an de neincredere in puterea autoritatilor locale de a ancheta acest dosar,  1an in care realizezi ca esti ignorat de autoritati si lista poate continua...
  Desi ni s-a promis ca ancheta va fi finalizata in termen de 1 luna, dupa 1an suntem exact in acelasi stadiu de la inceput. Ba nu, gresesc! Avem o expertiza de la INCD INSEMEX Petrosani pe care anchetatorii de la Curtea de Apel par sa o  ignore desi este singura autoritate din tara  autorizata si competenta sa faca expertize in acest domeniu. Asteapta nu stiu ce, sa emigram ori sa murim?  Ba poate asteapta sfarsitul lumii? E drept, nu stiu ce asteapta sau care le sunt interesele, cert este ca aceasta expertiza explica ca explozia a avut loc din cauza unei fisuri de 2cm2 in conducta de gaz care alimenteaza blocul.
  Pentru ca acest lucru tot nu este suficient pentru autoritati voi inainta un memoriu celor care ancheteaza cazul pentru a urgenta ancheta. Sunt convinsa ca daca s-ar fi  acordat atentie  20min pe zi   acestui dosar cu siguranta nu eram in acelasi stadiu, ca la inceput, dupa 1 an.

Scris de Humelnicu Florentina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu